Harapan Untuk Blog Kayoomanis Dalam Tahun 2018 - Kisah Resepi : Koleksi Resepi Terbaik

Selasa, 9 Januari 2018

Harapan Untuk Blog Kayoomanis Dalam Tahun 2018

Harapan Untuk Blog Kayoomanis Dalam Tahun 2018. Selamat tahun baru kepada pembaca blog kayoomanis.com. Alhamdulillah.. sampai juga akhirnya blog ini kekal dalam industri ni walau banyak cabaran yang terpaksa dilalui untuk mengekalkan blog masakan ni. Diam tak diam blog ini telah menerbitkan lebih 225 entri selama lebih kurang 8 bulan penubuhannya. Untuk info, blog kayoomanis adalah blog informasi resepi dan petua. So, jangan harap untuk saya tunjukkan skill memasak saya kerana blog ini adalah satu lagi blog masakan alternatif kepada penggemar dan pengumpul resepi macam saya.

Harapan Untuk Blog Kayoomanis Dalam Tahun 2018

Saya hadir dalam niche blog resepi bukan nak bersaing dengan nama-nama besar blogger masakan seperti Azie Kitchen, Azlita Masam Manis, Citarasawan, En Mat Gebu (Tiffin Biru) dan ramai lagi. Kerana saya berbeza.. saya hanya bawakan blog informasi resepi dan petua di dapur.

Tapi.. ada juga resepi dalam blog ini hasil air tangan saya tetapi jumlahnya adalah sedikit. Kebanyakan resepi saya kongsi dari idea orang lain tetapi saya olah ikut cara saya, terutamanya untuk resepi yang saya dah cuba dan adjust. Hihi...

Harapan Untuk Blog Kayoomanis Dalam Tahun 2018



Setiap kerja yang dilakukan mestilah kita mengharapkan hasil yang terbaik.

Begitu juga dengan blog kayoomanis. Dalam bulan Februari 2018 nanti, blog kayoomanis akan mencecah 1 tahun penubuhannya. Saya anggap blog kayoomanis sebagai sebuah syarikat. Dalam syarikat tersebut saya akan jadikan ianya menghasilkan profit kepada saya. So.. saya kena usahakannya hingga menghasilkan income yang boleh saya manfaatkannya dalam jangka masa panjang.

Harapan saya kepada blog kayoomanis pada tahun 2018 adalah:

1. Pageview blog akan mencapai 5K hingga 10K sehari.
2. Meningkatkan perolehan iklan dari blog ini walau pun ia adalah blog sekunder saya selain aynorablogs.com.
3. Menghasilkan produk (entri) yang lebih banyak dan lebih berkualiti kepada pengguna (pembaca blog).
4. Secara keseluruhan, sepanjang tahun 2018 saya mensasarkan untuk menerbitkan 360 entri iaitu bersamaan sehari satu entri. Harap berjaya.

Harapan ringkas kepada blog kayoomanis adalah agar segala yang dituliskan di atas menjadi kenyataan. Ini semua bergantung kepada rezeki. Semoga Allah SWT izinkannya.

Selamat maju jaya kepada pembaca sekalian.. bye!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan