Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Minum Air Sejuk Boleh Jaga Kesihatan

Minum air sejuk boleh mententeramkan keadaan serta mengawal tekanan darah. Minum Air Sejuk Boleh Jaga Kesihatan. Air sejuk juga tidak mengandungi kalori.  
Minum Air Sejuk Boleh Jaga Kesihatan. Minum air sejuk setiap hari sebanyak 6 atau 7 gelas boleh menyegarkan badan dan menjaga kesihatan. Air yang diminum sebaiknya hendaklah dimasak setiap kali hendak diminum. Minum air masak boleh menghindarkan penyakit berjangkit.

Minum Air Sejuk Boleh Jaga Kesihatan
Minum air sejuk/masak memang sunnah Rasullullah 

Jika anda terkejut dengan kejadian yang tidak disangka-sangka, minum air sejuk boleh mententeramkan keadaan serta mengawal tekanan darah.

Ada orang suka melakukan olahraga tetapi menghadapi masalah, setelah melakukan olahraga badan selalu tidak sihat dan terasa sakit setiap sendi. Anda dinasihatkan supaya minum air sejuk yang dicampur dengan garam. Caranya ambil gelas atau cawan lalu diisi dengan air yang sudah dimasak. Dicampurkan dengan garam secukupnya. Embunkan air itu ditampat lapang dan bersih udaranya. Apabila bangun tidur terus berkumur dengan air itu sedikit, bakinya diminum sekaligus.

Lakukan perkara ini tiga pagi berturut-turut, lebih kerap lebih baik. InsyaAllah badan anda sentiasa sihat.

Bagi mereka yang menghidap sakit buah pinggang, minum terlalu banyak air boleh memudaratkan lagi kesihatan. Air hendaklah diminum mengikut sukatan yang disyorkan oleh doktor.

p/s: Kalau badan sihat, segalanya boleh berjaya. Amalkan petua nenek moyang tidaklah bermaksud kita ketinggalan zaman, namun apa yang terbaik, itulah yang kita contohi. >>aynora nur<<

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close