Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

3 Bahan Buat Roti Lebih Lembut

3 Bahan Buat Roti Lebih Lembut. 3 Bahan Ini Yang Membuat Roti Jadi Lebih Enak. Roti ada banyak jenis, ada roti kosong, berperisa, roti berinti dan banyak lagi. Roti jadi antara menu sarapan yang biasa dihidangkan di meja dan dipadankan dengan majerin atau dicicah dalam kopi panas. Terpulang cara nak makan roti macam mana. Anak saya amat gemar makan roti kosong dipadankan dengan nutella atau peanut butter. Saya pula suka makan dengan jem strawberry. So, pilihan masing-masing kan berbeza.

Namun untuk hasilkan roti yang lebih sedap, ada bahan yang perlu dimasukkan dalam bancuhan adunan anda itu. Jom baca di bawah, yang saya kongsikan buat panduan kita semua.

3 Bahan Yang Membuat Roti Jadi Lebih Enak


Buat roti memang agak renyah atau leceh sikit, banyak step nak kena buat.. bila bancuhan bahan-bahannya tak selari, roti jadi keras. Atau kalau kurang bahan pula, roti jadi kejung. 

3 Bahan Yang Membuat Roti Jadi Lebih Enak


3 bahan yang membuatkan roti jadi lebih sedap adalah;

1. Madu

Madu mampu menghasilkan roti dengan rasa yang lebih manis dan bertekstur lembut.

2. Butter oil substitute

Jika ditambahkan dalam jumlah yang banyak, butter oil substitute boleh membuatkan roti lebih lembut

3. Gandum

Gandum mampu menjadikan roti lebih renyah dan memiliki tekstur yang khas. Penambahan gandum dalam adunan roti biasanya diikuti dengan penambahan air dalam jumlah tertentu.

Semoga bermanfaat.

#Penafian:❤:
Gambar, artikel ataupun video yang ada di dalam blog ini ada sesetengahnya yang diambil dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya di Contact Me. Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan persekitaran, pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close