Resepi Chezzy Cheesekut Nestum Melting Cikgu Azlina Ina

Resepi Chezzy Cheesekut Nestum Melting. Tak tahu nak panggil kek atau bukan, tapi bentuk dia macam kek la.. haha.. Resepi Chezzy Cheesekut Nestum ni pun dibuat dari biskut, biskut pun asal buat dari tepung. Maka resepi ni boleh kategori cookies kek. Boleh gitu? Jangan confuse okay sayang-sayang semua. Yang penting bukan namanya tetapi rasanya. Nama sekadar pengenalan diri kek tu je. Hehe..

Resepi kek Cikgu Azlina Ina manalah tak sedap. Semua sedap. Walau saya duduk di selatan ni, dapat je makan segala kek dia. Sekarang ni dah ramai agen yang jual walau harganya agak mahal. Sesskali nak rasa apa salahnya kan..

Resepi Chezzy Cheesekut Nestum Melting Cikgu Azlina Ina

Nota: Saya salin resepi dari FB Cikgu Azlina Ina untuk rujukan dan panduan semua. Lebih mudah faham... ok πŸ‘ŒπŸ‘Œ 

Resepi Chezzy Cheesekut Nestum Melting Cikgu Azlina Ina

Resepi Chezzy Cheesekut Nestum Melting Cikgu Azlina Ina


RESEPI 10 : Chezzy Cheesekut Nestum Melting


πŸ„ChezzyKut Nestum Melting

1 bungkus biskut sayuran.. (dah bgtau biskut sayuran jgn tanya boleh x biskut biasa.πŸ˜€πŸ˜€

500g cream cheese 

3/4 tin susu pekat. Boleh kurangkan kalau tak suka manis 

1 cawan whipping dairy ( tak kisah jenama ape pn)

1/4 cawan susu full cream (susu segar pun boleh 

blender semua bahan di atas

Sediakan bekas, tuang air milo kotak. Celup biskut sekadar basah kan dan susun kat bekas pilihan korg

Tuang cheese, ratakan dan tabur nestum

Ulang smpai smpai abis. Atas sekali tabur milo. Dah sejuk kan masa nak jual atau nak makan baru tabur nestum

Kalau nak tabur dgn pecahan biskut plus nestum boleh juga..  blender kasar baru tabur

Nota:

Jual bekas sq450 rm8, cikgu jual rm12 diva up sket la harge. Memang paling laris kat kedai letak je habis. Sapa nak wat jual pn bagus. Korg boleh variasi kan rasa letak oreo ke letak horlick atau letak cheese parut.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.