Berapakah kalori Kena Bakar Selepas Makan Kentang Goreng?

Berapakah kalori kena bakar selepas makan kentang goreng? Berapa agaknya? Adakah kita kena berlari selama 1 jam untuk bakar kalori yang terhasil selepas makan kentang goreng? Bila dah tahu susahnya nak buang kalori tu, rasa-rasa nak berhenti ke makan kentang goreng lepas ni? Hehe..

Berapakah kalori Kena Bakar Selepas Makan Kentang Goreng?
Kentang goreng memang sedap, tapi bila ditambah minyak dan perisa..
memang jadi bahaya pada kesihatan. 


Berapakah kalori kena bakar?

Tahukah Anda Berapa Jam Untuk Bakar Kalori Selepas Makan Kentang Goreng? - siapa yang tak suka makan kentang goreng atau french fries? Semua suka terutamanaya kentang goreng McD. Rasa lemak masinnya dah cukup mengujakan kita yang makan tanpa endah berapa lemak, kalori, garam yang kita ambil. Yang penting "ngap"!. Haha..

So, secara ringkas saya share info berguna kepada anda yang baru lepas makan kentang goreng. Goreng kat rumah atau yang beli kat fast food restaurant.. sama je. Ada kalori dalamnya, garam dan lemak.


Tahukah Anda Berapa Jam Untuk Bakar Kalori Selepas Makan Kentang Goreng?


Nak tahu faktanya?? Baca.. jangan tak baca..
Tahukah Anda Berapa Jam Untuk Bakar Kalori Selepas Makan Kentang Goreng?

Kamu perlu jogging selama 1 jam 30 minit atau 1 1/2 jam tanpa henti untuk bakar kalori dalam satu bekas kentang goreng besar, yang mana kalori dia sebanyak 570 kal. Aduiii.. baru semalam melantak kentang goreng kat McDonald. Tapi tak buat exercise pun, sebab tak tahu! Hehe..

Itu belum ambil secawan air coke saiz sederhana. Entah berapa jam nak buang gula dan kalori dalam badan ni..

Berhati-hatilah dengan jumlah makanan yang kita ambil. Bersederhana itu lebih bagus. Ya tak??

Catat Ulasan

0 Ulasan

close