Nasi Lemak Sambal Udang Berulam Salad

Nasi Lemak Sambal Udang Berulam Salad. Salad makan dengan nasi lemak pun sedap tau kekawan. Kerangupan salad segar, dengan aroma nasi lemak dan sambal udang memang membuatkan pagi anda happy dan bersemangat. Kalau tak control, boleh makan berpinggan-pinggan jadinya.

Cerita pasal masak nasi lemak, pepagi buta saya dah bangun demi nak siapkan breakfast untuk yang tersayang. Almaklum nak kena pergi kerja, kenalah siapkan awal. 

Nasi Lemak Sambal Udang Berulam Salad

Nasi Lemak Sambal Udang Berulam Salad

#Penafian:❤:
Gambar, artikel ataupun video yang ada di dalam blog ini ada sesetengahnya yang diambil dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya di Contact Me. Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan persekitaran, pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

Nasi Lemak Sambal Udang Berulam Salad


Ha! Nasi lemak in the house! Menu kegemaran rakyat Malaysia tak kira waktu pagi petang siang malam. Betul tak?

Nasi lemak ni saya padankan dengan sambal udang harimau dengan sambal telur rebus. Senang, buat sambal lebih sikit kemudian bagikan 2 bekas. Alhamdulillah, family suka.

Nasi Lemak Sambal Udang Berulam Salad

Nasi Lemak Sambal Udang Berulam Salad

Untuk tambah lauk, saya buat sambal telur sekali. Sesiapa nak makan udang @ telur, terpulang! Hmm.. sedap nya, lawan dengan daun salad. Sebab timun tak ada! Hehe..

Nasi Lemak Sambal Udang Berulam Salad

Kalau dah tekak orang kita mana boleh lupakan nasi lemak, walau apa lauknya. Betul tak? Nak padan kan dengan sotong, ayam dan ikan ikut suka cirarasa masing-masing.

Okay, selamat sarapan semua.

Catat Ulasan

0 Ulasan

close