Dinner Nasi Campur Lauk Ikan Kerisi Rangup!

Dinner Nasi Campur Lauk Ikan Kerisi Rangup! Haha.. siapa kat sini tak pernah bosan makan berlaukkan ikan kerisi yang comel tu? Yang besar tu kureng sikit la, sebab ikan kerisi saiz kecil tu isi dia lebih sedap. Tapi tak taulah korang, sebab citarasa kan lain-lain. Lepas tu sayur dia kita lawankan dengan taugeh masak lemak putih atau sayur bayam. Alahai.. rasa lapar lagi! Huhu...
#Penafian:❤:
Gambar, artikel ataupun video yang ada di dalam blog ini ada sesetengahnya yang diambil dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya di Contact Me. Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan persekitaran, pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

Dinner Nasi Campur Lauk Ikan Kerisi Rangup!


Lauk nasi campur yang simple untuk dinner kami.. ratah je ikan kerisi rangup tu pun sedap!

Dinner Nasi Campur Lauk Ikan Kerisi Rangup!

Ada tak yang suka menu simple macam kami? Menu dinner kami adalah:

💥 Tauhu goreng dengan sambal kicap
💥 Sayur bayam lemak putih
💥 Ikan kerisi goreng rangup (tanpa kepala..😀😀), senang nak ratah
💥 Sambal tumis belimbing buluh 

Suka tak? Kadang lauk yang simple tu yang kita rindu sangat nak makan.. betul tak?

Dinner Nasi Campur Lauk Ikan Kerisi Rangup!

Tauhu goreng saya hiris sedikit nipis supaya senang nak makan. Dicicah pulak dengan sambal kicap style Johor, haha.. sedap tak terkata. Sambal kicap Johor ni dia manis sikit tapi pedas. Memang mantap!

Itu je lauk kami, tapi alhamdulillah semua bertambah-tambah makannya.

Catat Ulasan

0 Ulasan

close